Новини

Вінничани можуть відстежувати рух громадського транспорту зі смартфона в реальному часі

25 жовтня 2021, 16:33

Компанія «Вінницякартсервіс» розробила застосунок «Vinnytsia Transport», у якому можна слідкувати за рухом муніципальних автобусів, трамваїв, тролейбусів.

При ввімкненій геолокації, зображаються зупинки, які знаходяться поряд з користувачем. Про це розповіла Місту над Бугом Катерина Бабіна, директорка «Вінницякартсервіс»:

«Основними перевагами є те, що скачавши його ми можемо відмітити де знаходимось на карті міста, нам відобразиться декілька зупинок, які знаходяться поряд, і ми можемо, натиснувши на зупинку, побачити коли буде наступний транспорт, який нас цікавить. Якщо ми перейдемо ще раз на саме той транспорт у стрічці, коли буде наступна зупинка, наприклад: «Вишенька – 4 хвилини» - натискаємо на цей напис і бачимо де саме знаходиться цей тролейбус, який має прямувати до цієї зупинки і можемо за ним спостерігати», - пояснила пані Катерина.

Наразі ведуть перемовини з приватними перевізниками, аби вінничани могли бачити й рух маршруток в реальному часі, - додає Катерина Бабіна.

«Хочу звернути увагу, що в трамваях, тролейбусах і автобусах працює все чудово, а ось з приватними перевізниками, через те що їх велика кількість, ми поки що ще доопрацьовуємо графіки руху, маршрути і все налагоджуємо. Тому, я думаю, що приблизно за місяць і актуальна інформація про маршрутки також там з’явиться», - сказала директорка «Вінницякартсервіс».

Система працює в тестовому режимі, а інформація постійно коригується. Наразі завантажити додаток можуть лише власники смартфонів з операційною системою Android тут. Невдовзі скористатися застосунком зможуть і власники телефонів Apple. Додамо, що у Вінниці на сьогодні є 723 зупинки.

Поділитися :