Новини

Вінничани вакциновані бустерною дозою зможуть отримати відповідний COVID-сертифікат

5 січня 2022, 14:22

Така можливість з'явиться наприкінці січня. Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо після щеплення надіслати запит на порталі чи у застосунку Дія.

Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію. Про це повідомляють на фб-сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документу — він буде чинним 270 днів.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Крім COVID-сертифікату, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можна отримати за місцем щеплення чи у сімейного лікаря.

Наразі бустерну дозу можуть отримати медпрацівники, співробітники будинків інтернатного типу та люди віком від 60 років через 6 місяців після другої. Однак всі, хто проходив друге щеплення у червні 2021 року, можуть звертатися для отримання бустерної дози. Як повідомляє Суспільне триста вінничан отримали бустерну дозу щеплення від коронавірусу.

Читайте також:
За минулий тиждень на Вінниччині виявили понад 200 порушень карантинних вимог

Поділитися :