Новини

Вінниччина посідає дванадцяте місце серед областей за кількістю вакцинацій

26 травня 2021, 12:58

У трійку лідерів входять Київська, Полтавська та Тернопільська області.

Ознайомитись зі статистикою щеплень можна за допомогою інтерактивної Карти вакцинацій, створеної громадською організацією "Антикорупційний штаб". Інструмент доступний за посиланням.

Карта автоматично обробляє відкриті дані, що публікуються Національною службою здоров'я України. Вона охоплює всю територію України: від маленьких сіл до великих міст (за винятком тимчасово окупованих територій), є повністю безкоштовною, має форму зворотного зв’язку та можливість повідомити про порушення, пов'язані з процесом вакцинації в України. Окрім того, за допомогою Карти жителі як Вінницької області, так і всієї України зможуть у кілька кліків знайти найближчий пункт вакцинації. 

"До Антикорупційного штабу регулярно звертаються зі скаргами на порушення в процесі вакцинації. Це і недотримання соціальної дистанції, і вакцинація в порушення етапів визначених МОЗ, і надмірна утилізація вакцин. Відтепер кожен українець отримав змогу побачити існуючі пункти вакцинації та статистику використання вакцин ними, а також залишити повідомлення про порушення, на яке обов'язково відреагують наші юристи", – зазначив виконавчий директор ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик.

Додамо, згідно з даними аналітиків ГО "Антикорупційний штаб", Вінницька область наразі посідає дванадцяте місце серед 24-х регіонів України за кількістю провакцинованого населення із розрахунку на 10 тис. осіб. У топ-3 за кількістю щеплених від COVID-19 осіб входять Київська, Полтавська та Тернопільська області. Найменше осіб провакциновано на Донеччині, Луганщині та Харківщині.

Поділитися :