Новини

Вінницька громада передала Захисникам вісім сучасних позашляховиків та комплекс комплекс безпілотників «Пегасус»

25 жовтня 2024, 10:50

Такий пакет допомоги підсилить боєздатність Оборонців та дозволять більш ефективно нищити окупантів. 

Як повідомили на Фейсбук-сторінці Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, мобільні вогневі групи - це саме ті соколи, які безперервно «ловлять» та нищать ворожі шахеди. А ще вражають живу силу противника, його бліндажі та техніку. 

Для підсилення такої роботи оборонцям двох бригад передали вісім сучасних позашляховиків, а спеціально для однієї з них ще й комплекс безпілотників «Пегасус».

За словами офіцера забезпечення служби безпілотних систем Андрія, «Пегасус» - це три потужних квадрокоптери, ефективність яких значно вища за звичайні FPV-дрони:

"Такий комплекс здатен нести навантаження вагою до 14 кг, розвивати максимальну швидкість 120 км та перебувати в повітрі 45 хвилин. А ще врахуйте зону ураження 14 км та стійкість до РЕБ - з такими характеристиками «Пегасус» дає нашим хлопцям можливість ефективніше відпрацьовувати по ворогу та здійснювати дистанційне мінування", – зазначив Оборонець.

Один зі співзасновників МКГШ, міський голова Вінниці Сергій Моргунов нагадав, що бійцям бригади команда МКГШ допомагає на постійній основі, а щодо другої бригади, то йдеться про так званих «ловців шахедів», які лише за минулий рік знищили 27 шахедів та навіть декілька ракет. Позашляховики поїдуть до оборонців для допомоги у виконанні поставлених бойових завдань.


Фото: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб

Поділитися :