Новини

Вінницька громада відправила чергову партію допомоги Оборонцям

10 жовтня 2024, 13:13

В перелік обладнання увійшли: автівка, FPV-дрони та зарядна станція.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, такі передачі обладнання здійснюються в рамках пріоритету Вінницької громади, а саме «Безпека та оборона», який є ключовим у роботі громади. На нього у цьогорічному бюджеті громади закладено 1,2 млрд грн. Передачі матеріально-технічних засобів відбуваються ледь не щодня. 

Так нещодавно міський голова Сергій Моргунов разом із депутатами міської ради та координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілією Дишкант і Володимиром Онофрійчуком передали чергову партію обладнання декільком підрозділам Сил Оборони.

Крім того, департаменти земельних ресурсів, капітального будівництва, архітектури та містобудування, а також МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури» організували збір на автівку, зарядну станцію та FPV-дрони.

Така організованість та залученість для допомоги армії – вкотре підкреслює згуртованість вінничан на шляху до Перемоги, зауважив міський голова Сергій Моргунов.

«Безпека та оборона – це не просто пріоритет нашої команди, це наша спільна відповідальність і щоденна робота. Ми передаємо нашим Захисникам усе необхідне, щоб вони могли виконувати свої завдання на передовій. FPV-дрони, автівка та зарядна станція, які сьогодні вирушають на фронт, – це черговий внесок Вінницької громади у наближення нашої спільної Перемоги. Вдячний кожному та кожній, хто долучився до цієї важливої справи, і впевнений, що разом ми здолаємо ворога», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :