Новини

Вінницьке підприємство постачало комплектуючі для російської військової техніки

9 грудня 2022, 12:22

Завод експортував деталі до росії протягом 2022 року на загальну суму понад 51 млн грн.

Як повідомляють на сторінці Офісу генерального прокурора, розслідується факт сприяння росії та торгівля українських підприємств з рф й нелегального постачання продукції для військово-промислового комплексу держави-агресора.

За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії рф проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором. 

В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило постачання комплектуючих для ремонту та обслуговування російської військової техніки: 

  • шестерні,
  • секційні насоси,
  • гідромотори,
  • гідравлічне обладнання.

"Для реалізації протиправної схеми залучено ряд підконтрольних суб’єктів господарювання, з використанням яких через Румунію, Туреччину та Казахстан ввозилися комплектуючі на територію РФ.  З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів з РФ використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях групи компаній та за місцями проживання причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб. Вилучено фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з рф. 

 Досудове розслідування - ГУ СБУ в АР Крим, оперативний супровід - УСБУ у Вінницькій області.

Поділитися :