Новини

Вінницькі пляжі перевірили на готовність до літнього сезону

22 червня 2021, 12:08

Йдеться про пляжі «Гонти», «Хімік» та «Центральний». 

Як розповіла "Місту над Бугом" заступниця начальника Держпродспоживслужби у Вінницькій області Людмила Крутікова, на територіях пляжів виявили певні порушення, а от вода відповідає нормам. За словами фахівчині, на всіх пляжах ще не підсипали чистого піску, що потрібно робити кожного року. Але найближчим часом його мають вже завести. Також представники служби зафіксували відсутність засобів для дезінфекції, а на пляжі  «Центральний» відсутній громадський туалет та немає медичного пункту.

На пляжі «Центральний» відсутні громадський туалет, душова кабіна і контейнери. Немає тут і медичного пункту та рятувальної станції.  Загалом території пляжів на момент перевірок були прибрані та покошена трава. Я б порекомендувала вінничанам для відпочинку пляжі «Гонти» та «Хімік», оскільки там є вбиральні, душові та медичні пункти, - зазначила Людмила Крутікова.

Також фахівці Держпродспоживслужби відібрали проби води на пляжах міста та з Вишенського озера.  За результатами лабораторних досліджень, якість води річки Південний Буг на пляжі «Гонти» та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам.

За результатами лабораторних досліджень на пляжі "Гонти" та на Вишенському озері якість води відповідає санітарним нормам по мікробіологічнім та санітарно-хімічним показникам. На пляжах «Хімік» та «Центральний» не відповідає лише по одному показнику - це запах. В нормі він має бути не більше одиниці,  а там два бали. Всі інші показники - в межах допустимих величин у віолі на всіх пляжах. Можемо сказати, що купатись у цій воді можна, - додала представниця Держпродспоживслужби.

Поділитися :