Новини

Вінницький фонд "Подільська громада" розпочинає масштабний Проєкт Партнерства “СпільноФонд”

20 травня 2021, 15:56

Проект націлений на роботу з територіальними громадами, яким допоможуть реалізувати власні ідеї.

Проект розроблений для ініціативних груп територіальних громад Вінницької, Київської та Черкаської областей. Ідеї можуть бути абсолютно різнопланові. Як зазначила в коментарі "Місту над Бугом" Олена Данілова, голова правління Фонду громади "Подільська громада", проект має показати на практиці, що спільне вирішення нагальних чи розвиткових потреб громади може дати поштовх до розвитку ОТГ

"Ми хочемо розвивати територіальні громади, показати, як можна співпрацювати владі, бізнесу та громаді, наскільки важливим є це партнерство. Наскільки легше разом розвивати громаду, долучати мешканців, щоб вони відчували свою дотичність, щоб вони теж відчували, що вони є членами цієї громади", – розповіла Олена Данілова.

Сам проект складатиметься  з декількох етапів: це власне навчання (“Як громаді залучати ресурси”), вивчення успішних та “живих” практик розвитку громад, залучення співфінансування проектів і їх реалізація. З кожної області на конкурсній основі буде відібрано 10 команд. Ольга Малахітко, менеджерка із залучення міжнародних інвестицій МХП зазначила, що  кожні ідеї, які згодом стануть проектами, будуть додатковово  дофінансовані від ”Благодійного фонду “МХП-Громаді". Так, проектом передбачено фінансування 40 на 60, де 40% бюджету проекту профінансує благодійний фонд “МХП”, а 60% – сама громада.

"В даному проекті компанія виділила мільйон гривень на дофінансування проектів, які будуть ініціюватися самими громадянами, громадськими організаціями, жителями тих територій, які, відповідно, зацікавлені в її розвитку. Тому ми готові інвестувати, допомагати розвивати ті громади, які бажають бути щасливими, успішними і розвиненими. Для того щоб після певного періоду не ми їздили кудись переймати досвід, а в ці громади приїжджали інші", – зауважила Ольга Малахітко.

В  межах проєкту відбудуться інформаційні зустрічі, де можна дізнатися більше про кожен етап “СпільноФонду” та поставити питання. Зустрічі відбудуться у трьох областях, зокрема у Вінницькій області: Ладижин  – 21 травня, м. Іванів – 25 травня, м. Хмільник – 25 травня, м. Тростянець – 26 травня та м. Могилів-Подільський – 27 травня. Тож наразі від громад очікують на різноманітні ідеї, аби допомогти втілити їх у життя. Адже успішні ті громади, у яких влада, бізнес та власне сама громада ефективно комунікують та спільно діють.

Поділитися :