Новини

Вінниця цілодобово приймає біженців з усієї України

6 березня 2022, 17:57

До Вінниці останніми днями приїжджають люди з Харкова, Одеси, Києва, Чернігова, Запоріжжя та Луганської області та інших міст. Здебільшого це жінки та діти.

Як ідеться на сайті міської ради, у Вінницькій міській територіальній громаді продовжують розміщувати людей, які потребують захисту. Станом на вечір, 5 березня, у школах та гуртожитках навчальних закладів міста прийняли 1920 біженців з регіонів України, де ведуться бойові дії. Їх нагодували, запропонували теплі речі та ночівлю. На ранок залишилося 869 людей.

У департаменті освіти міської ради розповіли, що прибулих з інших регіонів розміщують та приймають цілодобово.

«Постійно йде потік. Частина людей евакуюються власними автівками, ще частина – залізницею та автобусами. Вони просяться хоча б переночувати, а потім їдуть далі. Біженців розселяють у чотирьох школах міста, в гуртожитках професійно-технічних навчальних закладів та університетів. Крім того, сьогодні додаткові місця для розміщення біженців облаштовують і в школі №34. Дуже потрібні ковдри, подушки та теплі речі. Вінничани можуть приносити їх до навчального закладу. Ми харчуємо прибулих і надаємо місце для сну. Станом на вчорашній вечір було 1920 людей, з них – 471 дитина. Сьогодні вранці залишилось 869 біженців, з яких - 235 дітей», - розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Поділитися :