Новини

Вінниця прийматиме Чемпіонат України зі спортивного орієнтування

14 вересня 2021, 12:45

Змагання триватиме чотири дні  з 16 по 19 вересня. 

Як повідомляють на сайті міської ради, Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях у місті відбудеться за ініціативи вінничанина, члена національної збірної країни, чемпіона України Тараса Рачука. Він і буде головним суддею чемпіонату.

"У нас зареєструвалося 412 спортсменів із 20 областей України. Уже завтра вони почнуть прибувати до нашого міста. Власне, протягом чотирьох днів, змагання проходитимуть у історичних частинах міста: на Єрусалимці, Європейській площі та Майдані Незалежності. Найбільш яскравим буде останній день змагань. Він проходитиме у серці нашого міста – на Європейській площі", – зауважив Тарас Рачук.

На змаганнях використовуватиметься сучасна система фіксації результатів. Це дасть змогу учасникам безконтактно проходити повз контрольні пункти, які обладнані електронною станцією.

Середня довжина дистанції – близько 3,5 кілометра. На її подолання учасникам знадобиться 14-15 хвилин. Участь у змаганні візьмуть спортсмени віком від 12 до 75 років. Серед них – члени національної збірної, чемпіони та призери Чемпіонату світу серед ветеранів. Також до змагань долучиться спортсмен, який виборов індивідуальні ліцензії на Всесвітніх іграх у США.

Поділитися :