Новини

Вінниця ратифікувала Угоду про тристоронню співпрацю між містами-побратимами Карлсруе та Нансі

14 жовтня 2024, 13:18

Документ підписали в рамках візиту очільника Вінницької громади Сергія Моргунова до Німеччини.

Як повідомив Сергій Моргунов на своїй Фейсбук-сторінці, Вінницька громада продовжує підтримувати взаємодію з німецьким містом побратимом Карлсруе, яке з першого року повномасштабного вторгнення підставило нашій громаді своє плече і до сьогодні залишається надійним другом і партнером.

"Цими вихідними разом з колегами працювали в Карлсруе по кількох напрямах. Під час візиту офіційно ратифікували в Німеччині Угоду про тристоронню співпрацю між нашими містами-побратимами Карлсруе, Нансі та Вінницею", - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також вінницька делегація відвідала низку важливих об’єктів, які демонструють, як сучасні технології можуть допомогти у формуванні енергетичної незалежності та стійкості громади. Що, в свою чергу, надважливо для України в умовах постійних атак ворога на критичну інфраструктуру.

Один із таких проєктів – це підприємство, яке на закритому полігоні побутових відходів встановило вітрові електростанції та сонячні панелі. Вінниця якраз в пошуку додаткових рішень, які дозволять генерувати альтернативну енергію та тепло.

Ознайомилися також із сучасними технологіями в сфері водозабезпечення. Німці використовують свердловини для постачання питної води. Для нашої громади особливо цікавим був досвід проведення досліджень із врахуванням кліматичних змін.

Ще один обʼєкт – портова інфраструктура. Це одне з ключових джерел доходу для Карлсруе. Такий досвід цікавий нашій громаді в контексті розвитку відповідної інфраструктури на території Вінниці.


Фото: Вінницький міський голова Сергій Моргунов

Поділитися :