Новини

Вінниця закупить військових облігацій на 200 млн грн

24 листопада 2023, 14:12

Місто, за законом, не може купувати важке озброєння. Тому депутати на черговій сесії міської ради 24 листопада прийняли рішення віддати ці кошти в користування держави.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінниця вже вчетверте долучиться до підтримки Збройних Сил шляхом придбання державних цінних паперів. Вже у листопаді на їх закупівлю використають 200 млн грн тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету з терміном обігу до 8 місяців. 

"Ми не все можемо купити за рахунок місцевого бюджету. Маю на увазі військове обладнання спеціального призначення, зброю, набої, спеціальну військову техніку. Це, звичайно, функція держави, тому ми робимо такий диференційований підхід. Те, що дозволено, згідно з законодавством придбати за кошти міського бюджету, ми це робимо. Разом із тим, направляємо частину коштів державі для того, щоби вона могла підсилити закупівлю відповідного обладнання", - прокоментував рішення сесії Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зокрема, на сайті Міністерства фінансів України зазначають, що зробити свій внесок в поразку ворога можна у різний спосіб. Один з них – це купити державні військові облігації. Ці гроші підтримуватимуть Збройні Cили України та забезпечуватимуть наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами. 

Нагадаємо, Вінницький муніципалітет одним із перших в Україні спрямував кошти на придбання військових облігацій. Протягом 2022 року на відповідні цілі було направлено 400 млн грн. А перший транш у поточному склав 96,5 млн.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :