Новини

З міського бюджету Вінниці жителям Стадниці виділять кошти на підключення до мережі централізованого водопостачання

28 травня 2021, 12:11

На будівництво індивідуальних водогонів виділять 70% вартості будівництва за умови співфінансування.

Як повідомляють на сайті міської ради, сьогодні на черговій сесії депутати міськради підтримали рішення, яке дозволить надати фінансову допомогу жителям Стадниці на проведення централізованого водопостачання до своїх помешкань. Таку потребу наразі мають мешканці більш ніж половини домоволодінь села. 

"Свого часу в Стадниці коштом міського бюджету Вінниці були збудовані свердловини та централізовані водогони. В результаті вуличними мережами село забезпечено, що дозволило підключатись до них окремим домоволодінням. Також для тимчасового користування було встановлено 26 вуличних водорозбірних колонок", – інформують на сайті міськради.

З 2011 року люди розпочали підводити воду до своїх будинків, для цього їм з міського бюджету надавалась субвенція на матеріальну допомогу. Всього в селі 585 дворів, з них упродовж десяти років до централізованого водопостачання було приєднано понад 250 будинковолодінь. 

Проте і досі багато мешканців (більше 300 домоволодінь) продовжують користуватись водорозбірними колонками. Щоб ці родини також могли провести індивідуальні водопроводи, депутати прийняли рішення про те, щоб надати їм фінансову підтримку. Надання матеріальної допомоги мешканцям Стадниці на будівництво індивідуальних водогонів буде відбуватися в обсязі до 70 % вартості будівництва (але не більше 20 тис. грн на домоволодіння), за умови співфінансування за рахунок коштів мешканців.

Порядок надання матеріальної допомоги мешканцям Стадниці буде затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради.

Поділитися :