Новини

З народження не міг рухати кистю: львівські лікарі врятували руку маленькому вінничанину

21 серпня 2024, 14:18

5-річному Святославу одразу після народження ввели ліки, як мамі пояснили «для профілактики нестачі цукру у крові». Проте реакція малюка на препарат виявилася небезпечною та спричинила масивний набряк лівої руки, що призвів до некрозу.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Першого медичного об'єднання Львова, всі 5 років справи з рукою малюка ставали тільки гірше. На шкірі утворилися глибокі масивні рубці, а на пальцях, лікті та кисті — контрактури, тобто обмеження руху суглобів.

До того ж, ліва рука хлопчика почала повільніше рости і відставати від правої. Аби допомогти Святославчику, йому виконали ряд втручань із пересадки шкіри та усунення рубців у Вінниці, Києві та за кордоном. ​

Цього року батьки Святослава звернулися за допомогою до опікових хірургів та фізичних терапевтів Лікарні Святого Миколая. Спеціалісти лікарні вирішили провести хірургічне втручання. Операцію виконували у два етапи. Спершу забрали рубці з кисті та передпліччя. А потім закрили рану BTM — революційним покриттям австралійського виробника.

Після закриття післяопераційної рани Святослава покриттям BTМ фізичний терапевт зафіксував кінцівку, а опікові хірурги підключили вак-систему — апарат для відведення виділень з рани та пришвидшення загоєння. А вже через чотири тижні хлопчику виконали ще одну операцію з пересадки власної шкіри. В майбутньому на дитину чекає ще низка втручань на пальчиках. ​

"Святославчик жвавий та активний хлопчик. Найбільша мрія його батьків — повернути синові повноцінне дитинство. І нині вони на шляху до її здійснення", - коментують у лікарні.


Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Поділитися :