Новини

З початку року Вінницька громада вже вп'яте передала допомогу на фронт

4 січня 2024, 16:01

До оборонців поїхали 5 тисяч хімічних грілок та один тепловізор. Весь вантаж українського виробництва.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 4 січня, ВМР ініціювала чергову передачу допомоги для військової частини, яка несе службу зараз на Харківському напрямку.

“Тепловізор українського виробництва виготовлений наприкінці 2023 року – в середині грудня. Дуже добре, що він одразу стане в нагоді і буде використаний за призначенням вже цими днями. Власне, як і хімічні грілки. Засоби обігріву необхідні для тих, хто перебуває в окопах та бліндажах. Незабаром знову почнуться морози, вже з наступного тижня прогнозують -10 °С, тож хімічні грілки будуть доречні. Вони компактні і чимало наших оборонців випробували їх дію на собі. Дуже важливо зберегти життя та здоров‘я наших воїнів. Дуже важливо, щоб всі вони повернулися додому цілими та неушкодженими. Для цього і допомагаємо”, – сказав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілія Дишкант розповіла, що з початку 2024 року, тобто за чотири дні, Вінницька міська рада здійснила вже п’ять передач для військових.

“Ця робота буде продовжуватися і надалі. Найважливіше, що всі військові швидко отримують допомогу, яка реально зберігає їх життя. Цього разу це тепловізор – “очі” наших оборонців, необхідні для виконання бойових завдань, а також хімічні грілки українського виробництва, які тримають сталу температуру тривалий час. Нагадаю, що цього тижня міська рада оголосила тендери на закупівлю необхідного обладнання: дронів, прожекторів, зарядних станцій, квадрокоптерів та інше. Тож незабаром передач буде значно більше”, – сказала Лілія Дишкант.

Військовий, який відвезе допомогу на Харківський напрямок до своїх побратимів, подякував Вінницькій громаді та міській владі за підтримку. Він також додав, що ця допомога – дуже своєчасна.

“Ми з побратимами перебуваємо на позиціях в 200-300 метрах від противника. Це окопи, бліндажі, нори – зимою там неможливо користуватися буржуйками, бо це демаскує позиції і несе загрозу, адже ворог може нанести пряме ураження, тому хімічні грілки – це чудова альтернатива обігріву для військовослужбовців. Тепловізор теж буде нам корисним під час виконання бойових завдань. Це значна допомога, за яку ми дуже вдячні”, – сказав військовослужбовець.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :