Новини

З початку війни до Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулися 700 громадян

8 квітня 2022, 21:10

Вінничани та внутрішньо переміщені особи, можуть в дистанційному режимі, отримати безкоштовну консультацію юриста.

Як повідомила директорка центру Наталя Смішна, найбільше людей цікавлять питання порядку перетину кордону, оплати житлово-комунальних послуг, отримання «кредитних канікул», припинення трудових відносин, отримання спадщини та стягнення аліментів на території, де тривають активні бойові дії.

«Найпоширенішими залишаються ті питання, які виникли з введенням воєнного стану. Найбільше щодо порядку перетину кордону з дітьми\без дітей. Чоловіки цікавляться, яким чином можуть виїхати за кордон, які є підстави. Існують особливі умови перетину кордону осіб І і ІІ груп інвалідності, якщо вони потребують стороннього догляду, тобто там є певні обмеження, винятки і ці питання найбільше цікавлять людей. Також актуальним залишається питання кредитних канікул, тому що не у всіх є фінансова спроможність щодо сплати. Є певний перелік банків, які надають кредитні канікули і ми пропонуємо все ж таки звертатися до банків і повідомляти про неможливість сплачувати кредит наразі», - розповіла директорка центру.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Отримати безкоштовну юридичну консультацію можна, зателефонувавши на «гарячу лінію» за номером 0-800-213-103, або за номерами, вказаними на фб-сторінці Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Ми знаходимося за адресою Порика, 29, прийом здійснюємо щодня з 10:00 до 16:00. Крім того, є мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога» (ред. в Google Play чи App Store) і там є відповіді на правові питання з урахуванням змін в законодавстві, зумовлених воєнним станом. Безумовно, якщо це вимагає ще вивчення додаткової інформації, є якісь документи, договори на руках, то краще прийти в центр, щоб ми могли побачити ці документи або будь-яким іншим чином надати нам можливість ознайомитися з цими документами», - пояснила пані Наталя.

Читайте також:
Вінничанин допоміг патрульним затримати нетверезого водія

 

Поділитися :