Рецепт родом з села Тиманівка, що на Тульчинщині.
Історією страви поділилися на фб-сторінці "Туризм Вінниччини".
Кажуть, що "засипану капусту" іноді називають "козацькою" кашею. За легендою, саме козаки з походів привезли рецепт польового наїдку. Він був доопрацьований дружинами воїнів.
"Звісно, як завжди буває в таких випадках, рецепти в різних господинь можуть відрізнятися в деяких деталях, але основа таки одна", - зауважують у дописі.
Страва має аж 16 інгредієнтів. Головними є сало, масло, пшоно, цибуля, молоко та квашена капуста.
Господиня з Тиманівки Оксана Горохольницька каже, що спочатку пшоно на всю ніч заливають водою, а потім на вогні змішують між собою всі інші інгредієнти. Першим, за рекомендацією пані Оксани, необхідно кидати сало, потім - капусту, а далі - пшоно. Після того як усі складові поєднаються, кашу потрібно варити близько шести годин.
"Щорічно люди приїжджають в село побачити унікальний процес приготування тиманівської каші та скуштувати її", - ідеться в публікації.
Фото: "Туризм Вінниччини"