Новини

1,5 мільйона гривень виділять з міського бюджету Вінниці на створення агрохабу

7 червня 2021, 12:02

За ці кошти облаштують приміщення на базі Вінницького національного аграрного університету.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, створення агрохабу – один із чотирьох напрямів співпраці між Вінницею і французьким Діжоном, яка розпочалась у 2019 році. Окрім цього, сторони працюватимуть в напрямку покращення системи водопостачання у Вінниці, створення аграрного кластера та над розробкою стратегії зрошення для сільського господарства. 

"Майже два роки спільної комунікації з нашими французькими партнерами були продуктивними навіть в умовах пандемії. Приємно, що наша співпраця поширилася на рівень регіонів – між Вінниччиною та Бургундією-Франш-Конте, а також підтримується Міністерством закордонних справ Франції", – повідомив Сергій Моргунов.

Наразі Вінниця приймає делегацію з Франції. Сьогодні, 7 червня, стартував триденний робочий візит до Вінниці французьких експертів. Це топ-менеджери інноваційних компаній у сфері інжинірингу, агротехнологій, екології, а також фахівці спеціалізованого агропромислового університету. У перший день перебування делегацію розділили на дві групи. Одна познайомиться з провідними підприємствами агропромислової галузі міста та області, інша – спілкуватиметься з студентами та викладачами Вінницького національного аграрного університету, відвідає Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН тощо.

"Сподіваюся, що перебування наших гостей у місті Вінниці буде продуктивним, і ми отримаємо гарний підсумок для продовження спільної роботи. Можливо, це будуть і додаткові ідеї. Важливо, що за цих два роки нашої співпраці ми чітко визначили чотири пріоритетних напрямки, в яких потрібно рухатися. І є конкретні зрушення. Ми вже передбачили у бюджеті громади 1,5 млн грн для розвитку агрохабу", – зазначив вінницький міський голова.

Як повідомив президент компанії "VITAGORA" П’єр Гез, через місяць запланований візит української делегації до Франції, який буде пролягати через Париж – і далі до Діжона.

"Це важливий візит, адже ми хочемо розвивати конкретні напрямки співпраці між Україною та Францією. Ми плануємо вас познайомити з французьким фермером, який наразі працює в Україні у Солотвино. І він зацікавлений у розвитку своєї діяльності на території Вінницької області. Думаю, що після візиту до Діжона з’являться й інші аграрії, які зацікавляться співпрацею з Україною. Сподіваюся, що восени ми зможемо знову приїхати, щоб обговорити конкретні кроки нашої подальшої співпраці", – сказав П’єр Гез.

Президент компанії "BETEN INGENIERIE" Жан Рош зауважив, що для ефективного партнерства важливо якомога краще вивчити запити кожної із сторін.

"Ці три дні, які ми проведемо у Вінниці, дуже важливі, щоб члени нашої делегації зрозуміли якомога точніше очікування Вінницької області. Відповідно, за результатами цього візиту, ми можемо підготувати програму візиту у Францію таким чином, щоб організувати зустріч з тими підприємствами, які максимально можуть відповідати на ваші запити. Основна мета – це харчова безпека та екологічний підхід до розвитку сільського господарства на наступне десятиліття", – зауважив Жан Рош.

Фото: Фейсбук/Вінницька міська рада

Поділитися :