Новини

11 громад Вінниччини пройшли відбір програми "U-LEAD з Європою"

17 травня 2021, 13:17

Протягом 2 місяців їх навчатимуть просторового планування та управління природними ресурсами

Всього в Україні для навчання в програмі відібрали 225 громад. На Вінниччині перемогли в конкурсі Хмільницька, Стрижавська, Дашівська, Шпиківська, Тростянецька, Крижопільська, Липовецька, Яришівська, Турбівська, Якушинецька та Ямпільска громади.

"Участь в програмі – це можливість підвищити професійний рівень посадових осіб, а також зосередитись на збільшенні ефективності використання ресурсів. Таким чином вдасться посилити спроможність громад та залучити додаткові кошти на розвиток", – розповів Віталій Швець, керівник Вінницького регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою".

У травні та червні для відібраних громад проведуть низку семінарів:

  • принципи просторового планування;
  • просторове планування в Україні;
  • просторове планування в територіальних громадах;
  • виклики просторового планування;
  • земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

За результатами навчання 48 громад отримають додаткову експертну підтримку в розробці Комплексного плану просторового розвитку території  громади або проведенні аудиту земельних ресурсів.


Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Поділитися :