Новини

16 грудня у Вінниці відкриється унікальна виставка святкових сувенірів

13 грудня 2022, 12:40

Майже місяць відвідувачів радуватиме експозиція, яка складатиметься з ексклюзивних авторських ляльок, а також різноманітних хендмейдових сувенірів, об’єднаних спільною тематикою Різдва і Нового року.

Як повідомляють на сайті міської ради, з 16 грудня до 19 січня у виставковій залі колекцій та мініатюр вінницького Музею моделей транспорту триватиме проєкт «Різдвяний калейдоскоп».

Це унікальна виставка авторських ляльок та виробів місцевих майстрів народної творчості, яку організували для вінничан та гостей міста Офіс туризму Вінниці спільно з ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій мініатюр» та творчою спільнотою «Teddy lounge club». Відкриття відбудеться цієї п’ятниці, 16 грудня, об 11:00.

Вінницькі майстри та майстрині представлять ялинкові прикраси, виконані у різних техніках:

  • валяння,
  • петриківський розпис,
  • кінусайга,
  • оздоблення з використанням полімерної глини.

Також на виставці можна буде побачити міні-ялинки, в’язаних янголят, символів наступного року за китайським стилем - зайців, аромосвічки тощо. А різдвяні ляльки-мотанки точно не залишать нікого байдужими.

Крім того, майстрині платформи «BYVI» підготували й новорічні прикраси:

  • у техніці мікровишивки,
  • ексклюзивні обідки з чеського скла, 
  • дитячі із перлами та багато інших цікавих сувенірів.

Також для дорослих і маленьких відвідувачів виставки, яка буде постійно змінюватися і поповнюватися, організатори підготували атмосферну фотозону із ялинкою. Її прикрасили самі вінничани, долучившись до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку».

Одними з перших її побачать діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, для яких відома вінницька майстриня Ірина Трибунська 16 грудня проведе майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.

Сама ж експозиція в рамках проєкту «Різдвяний калейдоскоп» у залі колекцій та мініатюр вінницького Музею моделей транспорту буде доступною для відвідування до 19 січня щодня з 11:00 до 19:00. З нагоди новорічних свят вхід для дітей віком до 14 років буде безкоштовним, вартість квитка для дорослих - 40 грн.

Поділитися :