Новини

17 січня у Вінниці розпочне роботу центр для мам з дітьми і вагітних жінок "Ми поруч"

15 січня 2021, 14:26

Перебування в Центрі для мам буде повністю безкоштовне.

Як розповіла "Місту над Бугом" засновниця Центру, вінницька волонтерка з багаторічним досвідом Юлія Дякун, кризовий центр "Ми поруч" надаватиме прихисток жінкам на певний період, допоки мами не знайдуть роботу та нове житло, аби розпочати своє повноцінне життя знову. Перебування в Центрі для мам буде повністю безкоштовне. За цей час матусі зможуть проживати в хороших умовах, отримати правовий захист, психологічну підтримку, харчування, певний медичний супровід та догляд. 

"Я вже протягом 15 років волонтер медичний, і регулярно в моїй діяльності траплялись родини, яким не було куди подітись з різних причин. І тому я подумала, чому б не створити центр. Треба було переконатись, чи є така необхідність, і я тоді написала пост у Фейсбуці. Виявилось, що проблема нагальна. Почали шукати приміщення, знайшли великий будинок приватний", - розповіла Юлія Дякун.

Одночасно в центрі можуть перебувати до 10 сімей. Офіційне відкриття закладу заплановано на 17 січня, але вже зараз у ньому перебуває три матусі з дітьми.

"Тут можуть проживати вагітні жінки або мами з дітьми до 18 років. Вони можуть перебувати тут, якщо в них немає де жити, наприклад, вона тікає від чоловіка. Для кожної мами буде складатись такий індивідуальний план, не буде якогось шаблону для всіх. Більше того, у нас є штатний психолог, і кожна мама знає, що це буде її обов'язок - працювати з психологом. Раз в тиждень у них буде індивідуальне заняття", - додала Юлія Дякун.

Оскільки центр великий, Юлія Дякун звертається до усіх, хто може допомогти, і додає, що це той випадок, коли кожна гривня важлива. Каже, впоратись самостійно дуже важко.

Поділитися :