Новини

20 дітей із багатодітних родин Вінницької громади сплели маскувальну сітку для наших військових

16 грудня 2022, 17:18

Захід організував департамент соціальної політики міської ради у “Ветеранському просторі”. 

Як повідомляють на сайті міської ради, 16 грудня у Вінниці діти з багатодітних родин сплели маскувальну сітку для українських захисників та захисниць.

Плести маскувальну сітку прийшли 20 дітей із багатодітних родин громади. Попередньо вони зареєструвалися для участі в заході.

“Сьогодні кожна маленька дитина зробила своїми ручками внесок для нашої Перемоги, для нашого спокійного та мирного життя. Також вони принесли малюнки, які ми передамо нашим захисникам і захисницям. Це важлива справа у такий час. Тільки спільними зусиллями ми наблизимо Україну до миру та Перемоги”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Дітки отримали подяки, заохочувальні подарунки та солодощі. Серед них і 14-річна Ярослава Хмельницька. Її брат нині на фронті захищає Україну. Таким чином дівчинка захотіла допомогти йому та всім українським військовим.

“Мені подобається займатися волонтерством. У школі ми також організовуємо різні ярмарки, аби зібрати кошти для наших ЗСУ. Це наближає нас до миру. Уявляю, що мені зателефонує брат і скаже, що Україна перемогла. Це буде найщасливіший день”, – каже вінничанка Ярослава Хмельницька.

Разом із дітьми до плетіння маскувальної сітки долучилися і їхні батьки. Впоралися менш як за дві години.

“Ми намагаємося працювати для перемоги так, як можемо. Мій син пішов добровольцем на фронт, і від нього я розумію, що такі речі, як маскувальна сітка – це важливо для захисту техніки та маскування військових”, – розповідає вінничанка Леся Хмельницька.

За словами в.о. директорки “Ветеранського простору” Марії Довжик, уже наступного тижня маскувальна сітка, яку сьогодні сплели маленькі вінничани, а також їхні малюнки відправлять на передову до вінницьких захисників та захисниць.

Поділитися :