Новини

20 мільйонів на реалізацію: на Вінниччині оголосили переможців конкурсу "Комфортні громади"

17 травня 2021, 10:07

Журі обрало 70 найкращих проектів, які фінансуватимуть з обласного бюджету.

Як ідеться на сайті Вінницької обласної Ради, загалом на конкурс "Комфортні громади" подали 213 проектів. З них експертна рада обрала 70 ініціатив-переможців. Найбільшу кількість балів набрали проєкти за напрямом "Сучасна громада" (39) та "Безпечна громада" (13). Тобто більшість з них спрямована на розвиток і осучаснення інфраструктури, освітлення, будівництво майданчиків та сучасних логістичних локацій. Далі – безпека проживання у громадах, а також доступні послуги. 

Як зазначив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, загальна вартість проєктів – 53,2 млн грн. З них очікуване фінансування з обласного бюджету – 19,7 млн грн, ще 33,5 млн грн – це залучені кошти територіальних громад та їхніх партнерів.

– Дякую головам сільських, селищних, міських громад і жителям громад за щире прагнення розвивати свої території, робити їх комфортними. Мої слова вдячності – нашим партнерам та експертам, які супроводжували конкурс та надавали професійні консультації учасникам. Сама назва конкурсу – "Комфортні громади" – визначає його суть. Кожна громада на Вінниччині має стати комфортною для її жителів, причому, в усіх сенсах.

Найбільшу суму допомоги для "Створення комфортних умов для споживачів адміністративних послуг" отримала Агрономічна сільська рада (2160,214 тис. грн). 1942,042 тис. грн виділили Студенянській сільській раді на капітальний ремонт сільського парку, ще 1344,755 тис. грн отримала Сутисківська селищна рада для реконструкції старого стадіону. З повним списком проектів-переможців конкурсу можна ознайомитись за посиланням

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :