Новини

22 тисячі жителів Вінниччини задекларували власні доходи у 2020 році

19 січня 2021, 15:36

Загальна сума задекларованого - 2 мільярди 129 мільйонів 100 тисяч гривень. 

Найактивнішими декларантами були громадяни, які отримали майно у спадщину чи в подарунок - 1823 особи. Сума задекларованого ними прибутку склала 216 мільйонів 157 тисяч гривень. Про це брифінгу розповів начальник  головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Микола Суржиков. 

Про доходи у сумі 100 мільйонів 583 тисячі гривень, отримані за кордоном упродовж 2019 року, повідомили 214 вінничан. Ще 1 тисяча 264 жителів Вінниччини задекларували понад 167 мільйонів 187 тисяч від продажу (обміну) рухомого або нерухомого майна. Головний податківець області нагадав громадянам, що цьогорічна деклараційна кампанія вже розпочалась і триватиме до 1 травня. Доходи, отримані минулого року, потрібно задекларувати тим особам, які займалися репетиторством, здавали у найм житло, продавали чи купували авто або нерухомість.

"Громадяни, які насамперед зобов'язані подати декларації, це ті, які отримують доходи від неподаткових агентів, тобто при отриманні доходу громадянина не був отриманий податок на доходи фізичних осіб. Кожен громадянин може звернутись до податкового органу для отримання інформації про отримання ним доходів у певному періоді. Щоб громадянин впевнено і з правильними цифрами міг заповнити ту чи іншу форму звітності. По термінам - у нас є 40 днів, тобто після 9 лютого громадяни вже можуть звернутися за місцем своєї реєстрації і отримати довідку про доходи", - розповів Микола Суржиков.

Декларацію про доходи можна подати особисто, відвідавши податкову інспекцію, надіславши її поштою, або в електронній формі - за допомогою електронного підпису платника податку.  

Поділитися :