Новини

23 опорні лікарні Вінниччини отримають тисячу "пакунків пацієнта" для хворих на COVID-19

15 грудня 2020, 12:16

"Пакунок пацієнта" - це проєкт спецфонду "СтопВірус", який має на меті забезпечити речами першої необхідності вінничан, що потрапили до лікарні з COVID-19. 

15 грудня у хабі "Місто змістів" БФ "Подільська громада" презентував новий проєкт "Пакунок пацієнта". Це - спеціальний набір речей першої необхідності, ліків та вітамінів для хворих на COVID-19, який не покривається "ковідними пакетами" Національної служби здоров’я України. Такий пакунок є європейською практикою, і його надаватимуть не тільки хворим на COVID, а й тим, хто потрапив до медзакладу з підозрою на коронавірус. Трапляється, що вінничан з підозрою на COVID чи пневмонію можуть направити до лікарні в інше місто або ж район. У цій ситуації людина не в змозі продумати наперед, що їй необхідно взяти з собою, а в цьому пакунку є все необхідне на першому етапі. 

"Тут є набір вітамінів: D3, Цинк, вітамін С, а також протизапальний засіб. Є вологі серветки, набір одноразового посуду, кімнатні капці, які пацієнти, поспішаючи, можуть забути, індивідуальний термометр, зубна щітка та сухі рушники. Для діток будуть ще олівці та різні розмальовки", - розповів голова наглядової ради фонду "Подільська громада" Андрій Дручинський.

"Пакунок пацієнта" є як для дорослих хворих, так і для маленьких пацієнтів. Вартість дорослого пакунку - 450 грн, дитячого - 500 грн. Перші 1000 пакунків уже незабаром будуть доставлені до 23 опорних лікарень Вінниччини.

"Багато до нас зверталися тих, хто вже вилікувався, розповідали про те, як в лікарнях. Тобто у нас було дуже багато напрямків, і сьогодні ми зібрались для того, аби презентувати один з найосновніших наших напрямків - це "Пакунок пацієнта". Він став можливий завдяки тому, що в цьому справді була потреба як від лікарів, так і від пацієнтів, і ми отримали фінансову підтримку від Сергія Моргунова, Бориса Гройсмана. Тобто ми зрозуміли від їх родин, що ми можемо стартувати, розвозити у лікарні, дивитись, що, можливо, потрібно замінити", - зазначила керівниця СпецФонду "Стопвірус" Олена Данілова.

Нагадаємо, спецфонд "СтопВірус"створили на базі фонду "Подільська громада" у березні цього року за ініціативи Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова. Під час 1-ї хвилі пандемії, коли в Україні був величезний дефіцит засобів індивідуального захисту для медиків, робота фонду була зосереджена саме на цих потребах – маски, респіратори, захисні щитки, біокостюми, дезрозчини та ін. Відтепер його робота буде спрямована не тільки на допомогу медичним працівникам, а й пацієнтам. 

"Ряд заходів, в тому числі антикризова програма "Вінничани важливі" і робота фонду "СтопВірус", дали нам можливість бути в лідерах, які найкраще справляються з пандемією. Ми – в п’ятірці найкращих регіонів України по динаміці одужання, а зростання захворюваності зараз теж досить стримане. На жаль, не все може зробити міський бюджет. І цей проєкт "Пакунок пацієнта" - потрібний. Тому моя сім’я і родина Володимира Гройсмана одразу підтримали цю ініціативу. Важливо, щоб вінничани були здорові", - наголосив міський голова Сергій Моргунов.

Поділитися :