Новини

24 липня на Вінниччині відбудеться Міжнародний фестиваль “Живий Вогонь”

21 липня 2021, 10:57

Подія приурочена до 30-річчя Незалежності України.

Як розповіла "Місту над Бугом" комунікаційна менеджерка фестивалю “Живий Вогонь” Ірина Басенко, кульмінацією свята стане видобування “живого вогню”, яке переросте у флеш-моб "Живий Вогонь єднає Україну! Живий Вогонь єднає світ!" за участю кількох сотень танцівників, одягнених в костюмах різних народів світу. Початок програми – о 12 годині, а завершиться фестиваль звичаєвої культури “Живий Вогонь” опівночі виступом рок-гурту "Брати Станіслава" та вогняним шоу від "Лютих козаків" з міста Дніпра.

"Цього року фестиваль "Живий вогонь" відбудеться у с. Якушинці вже вдванадцяте. Програма буде розрахована аж до півночі, і буде найрізноманітніше змістовне наповнення. Почнеться все з танцювального флешмобу, який будуть представляти різні колективи зі всієї України. Тобто весь день буде барвиста сцена в танцях, цікавих постановках. Будуть багато козацьких колективів, які привезуть свій інвентар для презентації бойових мистецтв. І це все можна буде побачити, сфотографуватися, спробувати постріляти з лука чи взяти участь в народних забавах. Також буде традиційна козацька гра "Лава на лаву", – розповіла Ірина Басенко.

Також під час фестивалю відбудеться традиційні виставка та майстер-класи, в яких візьмуть участь майстри та майстрині народних ремесел з різних куточків України. На території фестивального містечка облаштують яскраві фотозони та етнічні локації. Також однією з родзинок заходу стануть показові виступи козацьких бойових мистецтв театру козацького бою з Запоріжжя та козаків-характерників з Кам’янця-Подільського.

Поділитися :