Новини

28 травня у Вінниці стартує VІIІ "Чілдрен Кінофест"

18 травня 2021, 12:04

Цьогоріч він пройде у змішаному форматі: частину фільмів глядачі зможуть переглянути в кінотеатрі, частину – онлайн.

Як повідомляють на сайті міської ради, цьогорічний фестиваль об'єднає 20 українських міст, серед яких і Вінниця. Він проходитиме на благодійних засадах, і відвідати його кожен охочий зможе безкоштовно. Стартує VІIІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" 28 травня. Офлайн частина триватиме до 2 червня, онлайн  – до 6 червня. 

У Вінниці показ фільмів відбуватиметься у кінотеатрі "Родина". Щодня, з з 28 травня до 2 червня, там проходитиме один ранковий сеанс. Онлайн частина відбуватиметься на сайті Фестивалю. Там можна буде переглянути 7 фільмів. Відвідування показів та онлайн-перегляди – безкоштовні, за попередньою реєстрацією за посиланням

Фільмом-відкриттям "Чілдрен Кінофесту" в кінотеатрах стане фантастична анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина "Віктор Робот", яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Також на глядачів чекає історична драма "Як Гітлер вкрав рожевого кролика", французько-бельгійський фільм "Полі", нідерландська сімейна комедія "Джекі та Опієн", норвезька пригодницька документальна картина "Арктичні верблюди" та ін.

Також у рамках "Чілдрен Кінофесту" буде показано (в кінотеатрах і онлайн) 20 стрічок-фіналістів п'ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. За традицією, переможців визначить журі українських кінематографістів: режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму "Віктор_Робот" Анатолій Лавренішин, режисер драми "Додому" Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірина Цілик. 

Фото: Інстаграм/Children Kinofest

"Я дуже радий, що в цьому році ми зможемо хоча б частково показувати фільми в кінотеатрах, і дуже сподіваюсь, що вже найближчим часом темні зали та великі екрани повернуться до нашого щоденного життя. Як і завжди, ми відібрали фільми для дітей та підлітків від 4 до 13 років, але закликаємо долучатися до переглядів цілими родинами, адже головною місією нашого фестивалю є розвиток якісного сімейного дозвілля. Цьогорічна програма насичена фантастичними пригодами, справжньою дружбою, спілкуванням з тваринами та навколишнім світом, але моєю улюбленою програмою є конкурс дитячих робіт, оскільки саме в ній ми можемо побачити перші роботи майбутніх зірок українського кіно", – Ілля Дядик, програмний директор Чілдрен Кінофесту.


Чілдрен Кінофест – фестиваль, який 8 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. 

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Поділитися :