Новини

35 швейцарських трамваїв Tram2000 отримає Вінниця

23 грудня 2020, 16:32

Сьогодні підписали Угоду про передачу першої партії – 35 трамваїв Tram2000, в рамках співпраці зі швейцарськими партнерами. Ці трамваї споживають менше електроенергії, а також  мають м'який хід та комфортний салон. 

 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Зазначається, що співробітництво з Вінницею, яке триває з 2006 року, швейцарська сторона вважає ефективним та плідним. Співпраця не обмежується сферою транспорту і мобільності. Проте завдяки проєкту "Цюрихські трамваї" місто повністю оновило трамвайний парк і покращило якість перевезень. Впродовж 2007-2011 років цюрихська транспортна компанія VBZ передала Вінниці 116 вагонів.

Надходження першої партії трамваїв Tram2000 з Цюриха очікують у 2022 році. Ці вагони більш сучасні за "Карпфени" і "Міражі", які зараз курсують нашим містом. Вони зручніші для пасажирів - мають м'який хід та комфортний салон, оснащені електронною системою управління. Також ці трамваї споживають менше електроенергії, тож, економні.

Сподіваюсь, що ми так само успішно реалізуємо ІІ фазу проекту, адже маємо відповідний досвід з минулих років. І вже з 2025 можемо приступити до нового етапу - отримання чергової партії швейцарських трамваїв, адже всього Цюріх готовий надати для Вінниці 70 вагонів Tram2000, - написав Сергій Моргунов.

Загальна вартість проєкту становить 3,55 млн швейцарських франків. Швейцарія інвестує 3,25 млн, решта - внесок Вінницької громади на адаптацію рухомого складу до нашого законодавства і стандартів.

Повідомляється, що на наступний рік спільно з партнерами  планують здійснити усі підготовчі роботи. Персонал Вінницької транспортної компанії пройде стажування у Цюриху. Також узгодять всі юридичні деталі на міждержавному рівні.

 

Поділитися :