Новини

4000 доларів США за незаконний перетин державного кордону: поліцейські «на гарячому» затримали двох вінничан

8 серпня 2022, 09:25

Двоє вінничан організували незаконну схему перетину державного кордону України на підставі фіктивних документів про нібито навчання громадян в іноземних вишах. Свої послуги чоловіки оцінили у 4000 доларів США.  

Як повідомляють на Фейсбук-сторінці у Вінницькій області, підозрювані підшукували чоловіків призовного віку, які мали бажання перетнути незаконно кордон, після чого обумовлювали обставини виїзду та розмір грошової винагороди за надані послуги. Чоловіки залучили ще одну особу, яка перебуваючи за кордоном, сприяла злочинній діяльності та забезпечувала їх необхідним для виготовлення фіктивних документів. Надалі підозрювані виготовляли документи на ім'я охочого та передавали їх натомість отримували грошові кошти. Правоохоронці протягом декількох місяців документували злочинну діяльність підозрюваних. 5 серпня під час однієї з таких оборудок чоловіків було затримано. Свої послуги вони оцінили 4000 доларів США.

Викрили протиправні дії угруповання слідчі слідчого управління спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури області. Силову підтримку забезпечували поліцейські управління КОРД та спецпризначенці підрозділу "Альфа" СБУ.

Зловмисники затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили чоловікам про підозру. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Слідством розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання - до 9 років позбавлення волі.

Поділитися :