Новини

5 березня для вінницьких школярів завершується реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання

4 березня 2021, 12:56

Також до цього ж дня можна внести зміни в персональні дані учасника ЗНО, якщо в його Сертифікаті буде виявлено помилку.

Як інформують на фейсбук-сторінці Департаменту освіти Вінницької ОДА,  до п’ятірки найпопулярніших предметів ЗНО, які обирають учні, входять історія України (цей навчальний предмет обрали 164 018 осіб), математика (цьому предметові перевагу надали 163 696 осіб), на третій позиції  українська мова і література (на неї зареєструвалось 141 665 осіб, з них 66 640 осіб зареєструвалися для участі в тестуванні з української мови).

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат, який особа, що реєструвалась, отримує в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням. Якщо Сертифікат не надійшов, треба перевірити стан опрацювання реєстраційних документів за допомогою спеціального сервісу. Якщо особа вже має Сертифікат, однак виявила помилку в персональних даних, можна внести необхідні зміни до 5 березня, скориставшись спеціальним сервісом ”Внести зміни”. Директорка Департаменту освіти Вінницької місіької ради Оксана Яценко закликала випускників не зволікати із реєстрацією та бути уважними під час заповнення реєстраційних форм.

"Рекомендую не хвилюватися цьогорічним випускникам, реєструватися для участі в ЗНО, уважно заповнювати реєстраційні форми, обирати перелік навчальних предметів і звертати увагу на ті предмети, які передбачені в правилах прийому до вступу до вузу і обов'язково писати мету складання", - наголосиоа Оксана Яценко.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО цьогоріч розпочнеться 21 травня тестуванням з хімії й триватиме до 15 червня.

Поділитися :