Новини

5 вінницьких вишів увійшли до міжнародного рейтингу університетів за популярністю в Інтернеті

5 березня 2021, 12:09

За даними рейтингу, найвищу позицію серед вишів міста зайняв Вінницький національний технічний університет.

Як інформують на сайті Вінницького національного технічного університету, Рейтинг uniRank University Ranking, раніше відомий як 4ICU, позиціює себе як неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність вишів у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників, зібраних з авторитетних джерел (Moz, Majestic, SimilarWeb та Amazon Alexa).

За даними рейтингу, Вінницький національний технічний університет посів 21 сходинку в рейтингу, 47 позиція - у Донецького національного університету ім. В. Стуса. Вінницький національний медичний університет отримав 64 місце, на 88 сходинці - Вінницький національний аграрний університет і 104 позиція - у Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

"Автори рейтингу зазначають, що такий підхід покликаний допомогти студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету. Сайт 4icu (Four International Colleges & Universities) - база даних, що систематизує відомості про навчальні заклади 200 держав. Рейтинг UniRank (4icu) визначається популярністю і відвідуваністю сайтів 13 800 університетів світу", - йдеться в повідомленні.

Поділитися :