Новини

604 мільйони гривень Вінниця очікує цього тижня від Міністерства інфраструктури України

5 липня 2021, 16:41

Як тільки надійде обіцяне урядом фінансування, компанія-генпідрядник розпочне реконструкцію аеропорту "Вінниця".

Як повідомив заступник директора комунального підприємства "Аеропорт Вінниця" Олександр Олексієнко, виконуватиме роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги київська компанія "Альтком", з якою у 2019 році був підписаний договір. 580 мільйонів гривень бюджетних коштів буде направлено на будівельні роботи, решту суми – на фінансування проєктування і оплату поточних послуг.

"Жодної гривні ми ще не отримали з державного бюджету. Наразі з міського бюджету виділили близько 1 мільйона гривень, щоб ми не зупинялися ні на хвилину, а були готові в будь-який момент, як тільки поступають державні кошти, запуститися. Як ви знаєте, у нас два проєкти: це реконструкція злітно-посадкової смуги та реконструкція терміналу. На смугу виділяє кошти держава. Зробити реконструкцію терміналу – це задача міської влади. Це потужна сума (більше 600 мільйонів), цих грошей ми не можемо виділити з бюджету. Тому ми будемо залучати нашого партнера. Також розглядається можливість залучення кредитувань", – розповів Олександр Олексієнко.

Наразі про своє бажання вкласти кошти в реконструкцію аеровокзалу "Вінниця" заявили два інвестори – з Об’єднаних Арабських Еміратів і Туреччини. Обидва звернулися до Агенції державно-приватного партнерства. Про це стало відомо під час щотижневої наради у вінницькій мерії, де обговорювали підготовчі питання щодо реконструкції вінницького аеропорту.

"Сьогодні було обговорено всі поточні питання, які відбулися за минулий тиждень, всі наші подальші дії, кроки та плани на поточний період. Загалом можу зазначити, що ми обговорювали питання по проектуванню, по дозвільній документації, що вже готово, на якій ми стадії знаходимося. Можу сказати, що з нашої сторони на даний момент готова проектна документація. Генпідрядник готовий виходити до роботи. Очікуємо фінансування від Міністерства інфраструктури – і все", – додав Олександр Олексієнко.

Реконструкція злітно-посадкової смуги – це питання туристичної привабливості вінницького регіону, а також національної безпеки, тому що у Вінниці знаходиться штаб Повітряних Сил ЗСУ. Зі свого боку Вінниця коштом міського бюджету та за рахунок залучених кредитних коштів вже цьогоріч проводитиме реконструкцію аеровокзалу. Щоб створити належні умови для якісного перевезення пасажирів, як на міжнародних напрямках, так і на внутрішніх напрямках авіасполучення.

Поділитися :