Новини

76% вінничан задоволені роботою мера Сергія Моргунова та майже стільки ж готові підтримати його на виборах - соцопитування

17 вересня 2020, 14:12

Діяльністю очільника Вінниці Сергія Моргунова задоволені 76% опитаних вінничан. Водночас серед кандидатів на мера Вінниці, у чинного міського голови перемогти на виборах шанси найвищі - його готові підтримати 72,9% тих, хто визначився та має намір взяти участь у виборах. Робота міської ради задовольняє 64% респондентів.

 

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 1-13 вересня серед мешканців Вінниці.  

Опитування проводилось серед  вінничан від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю.  Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Терміни проведення: 1-13 вересня 2020 р.

За даними дослідження,  роботою  президента Зеленського задоволені 22% опитаних вінничан, а не задоволені – 67%. Діяльністю Прем’єр-міністра  Шмигаля задоволені 11%, не задоволені – 63%, не змогли оцінити свого ставлення – 25%. Роботою Верховної Ради задоволені лише 6%, не задоволені – 80% респондентів.

Щодо рейтингу партій до міської ради Вінниці, то його очолює партія «Українська стратегія», за яку наразі готові проголосувати 51,2% тих, хто визначився і мають намір прийти на вибори. Партію «Європейська солідарність» підтримують 11,1%, партію «Слуга народу» – 10,3%, партію «Опозиційна платформа – За життя» – 4,7%, партію «Батьківщина» – 4,6%, партію Вінничан – 4,2%, партію «Сила і честь» – 3,2%. Рейтинги інших політичних сил – нижче 3%. Не визначились із вибором – близько 14-15%.

Серед кандидатів на мера Вінниці  лідирує Сергій Моргунов, за нього готові  проголосувати 72,9% тих, хто визначився та має намір взяти участь у виборах. Рейтинг інших кандидатів значно нижчий. Приміром, за Сергія Борзова – 5,8%, Віктора Бронюка – 4,8%, Сергія Кудлаєнка – 3,8%, Володимира Продивуса – 3,0. Рейтинг інших кандидатів – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 11%.

Як йдеться в опитуванні, моделювання другого туру виборів міських голів  показало, що за умови виходу до нього  Моргунова та інших потенційних кандидатів, чинний мер отримав би перемогу. У парі з Борзовим з результатом – 77% проти 9%, у парі з  Бронюком – 76% проти 10%, у парі з  Гижком – 78% проти 7%, у парі з  Кудлаєнком – 78% проти 8%.

 

 

Поділитися :