Новини

8 українських міст підвищать потенціал: у Вінниці навчають учасників проекту АМУ ТА GIZ з інтегрованого розвитку міст

13 травня 2021, 14:09

До складу робочих груп входитимуть представники всіх міст-партнерів проєкту, громадськості, Мінрегіону та іноземні експерти.

Як інформують на сайті міської ради, стартова зустріч в рамках проєкту "Створення та організація діяльності навчальної мережі міст з інтегрованого міського розвитку" триватиме два дні, 13 та 14 травня. Ініціатива започаткована та реалізується Асоціацією міст України спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Серед учасників навчання представники 8 міст – Київ, Харків, Житомир, Львів, Чернівці, Мелітополь, Полтава та Вінниця.

Мета проєкту – підвищення місцевого потенціалу міст-учасників проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ" та покращення державної і місцевої політик у сфері інтегрованого міського розвитку, обміну кращими практиками інтегрованого міського розвитку та поширення їх на інші українські міста. 

У першому засіданні взяв участь заступник міського голови Андрій Очеретний, який зауважив, що співпраця Вінниці з GIZ триває вже 5 років

–  За цей час затвердили Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року, яка була розроблена у співпраці з GIZ. І на основі цього документу ми розробили і у цьому році прийняли Стратегію "Вінниця 3.0". Якщо говорити про другий етап, по якому ми співпрацюємо, то у 2019 – проєкт "Вінницька миля", "Алея 12,7", облаштування громадського простору скверу Альтмана. Також за сприяння GIZ ми працюємо над облаштуванням парку Хімік. Сподіваюся, що співпраця буде продовжена. 

Фото: www.vmr.gov.ua

У рамках проєкту "Створення та організація діяльності навчальної мережі міст з інтегрованого міського розвитку" створено три робочі групи. Вони працюватимуть за такими напрямами: впровадження концепцій інтегрованого розвитку міст, просторовий розвиток та виклики у сфері охорони навколишнього природного середовища. 

До складу робочих груп входитимуть представники всіх міст-партнерів проєкту, громадськості, Мінрегіону, експерти-ментори в кожній сфері, іноземні експерти та інші зацікавлені сторони. Робочі групи працюватимуть упродовж трьох років, зокрема, у 2021 році кожна робоча група буде працювати в онлайн- та офлайн-форматі і проведе два дводенні засідання кожної з них у містах, які є учасниками проєкту.

Поділитися :