Новини

Акцент на легалізацію господарств: у Вінницькій громаді сприятимуть розвитку галузі овочівництва, картоплярства та тваринництва

6 лютого 2024, 17:55

Відповідний курс було обрано на черговому засідані фахівців департаменту економіки і інвестицій ВМР із очільниками старостинських округів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, розвиток галузей буде проходити у рамках Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки, головними завданнями якої є: налагодити діалог із виробниками сільгосппродукції Вінницької територіальної громади, надати їм необхідні консультації, можливість навчатися, переймаючи кращі практики та досвід, а також використання необхідних фінансових інструментів.

На досягнення відповідних цілей у минулому році було направлено низку заходів. 

«Ми отримали дуже гарний результат для першого року діяльності Програми. Охопили абсолютно всі її цільові групи. Це і користувачі водних об’єктів, і фермери, і сільськогосподарські підприємства. Організували 85 зустрічей, учасники яких мали змогу не лише порушити виробничі питання, а й відвідати семінари та тренінги. У 2024 році прагнемо масштабувати роботу. Серед основних акцентів – овочівництво та тваринництво, виведення таких господарств із “тіні”», – зазначив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

Одним із запропонованих шляхів досягнення цієї мети є розвиток господарств сімейного типу. Це дозволить фермерам обʼєднатися, бути стійкими до економічних викликів та отримати широкі можливості для розвитку як власного бізнесу, так і своєї території.

Розвиток сільських територій через партнерство місцевої влади та громади – дійсно можливий. У цьому вже пересвідчились ті, хто долучилися до заходів Програми, зазначив радник міського голови з питань розвитку аграрного сектору Олександр Закорченний. За його словами, вже пішов зворотній зв’язок, є розуміння та запит від самих господарників.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :