Новини

"БасПасіки в місті Вінниця": команда BusPass презентувала інтерактивну карту-гру для дітей

8 червня 2023, 10:58

Гра розрахована на дітей від 5 років. З кубиком, фішками і цікавими фактами про Вінницю, вона розроблена спеціально для нової екскурсії від BusPass.

Про це йдеться на Офіційному туристичному сайті міста. 

Гру-ходилку розробили за туристичним маршрутом, яким курсує двоповерховий автобус-кабріолет: від Центрального автовокзалу до садиби Пирогова (через центральний міст) і назад (через Київський міст).

З одного боку гри – яскрава кольорова карта частини Вінниці за маршрутом оглядової екскурсії на 87 ходів. На ній зображені історичні будівлі нашого міста, музеї, Південний Буг з трьома мостами, Замкова гора, вежа і телевежа та ін. А на звороті цієї мапи-гри є багато цікавих фактів про наше місто. Наприклад, що Вінницька телевежа вища за Ейфелеву вежу, а Миколаївська церква має двох «близнючок». 

«Цю карту ми розробили спеціально під оглядову екскурсію для дітей, яку плануємо проводити щонеділі вранці. Маленьким мандрівникам потрібен інтерактив, який би тримав увагу всю поїздку (а це півтори години). В комплекті йдуть фішки і кубик, тож вдома можна буде пограти ще й в гру-ходилку з друзями, або навіть пройтися потім з цією мапою по маршруту. На її звороті є багато цікавої інформації, тому це як міні-конспект нашої екскурсії», – розповіла співзасновниця проєкту BusPass і розробниця гри «БасПасіки в місті Вінниця» Тетяна Яцковська.

Карта йтиме в подарунок до дитячого квитка. Водночас її можна придбати окремо. Вартість – 150 грн.

«Ми планували цю карту зробити на минулий сезон, та, на жаль, війна внесла корективи. Її розробка зайняла багато часу та енергії, але це все було з натхненням. Тому що ми любимо те, що робимо, в нас це добре виходить, і відгуки людей дуже мотивують. Ну й плюс я – мама. Я розумію, що маленьким дітям не дуже цікаво, хто був архітектор, в якому році щось побудовано… Тому ми намагались обрати щось таке, щоб їм дійсно запам’яталось, щоб в малечі було бажання і далі досліджувати та вивчати своє місто, щоб діти зацікавилися взагалі історією. Ми дуже багато працювали саме з молодшими класами, тому основна орієнтація була на них. І хотілося б, щоб, можливо, наша екскурсія стала початком такої гарної звички відвідувати й інші екскурсії у Вінниці та дізнаватись щось нове із задоволенням», – розповіла Тетяна Яцковська.

Фото: Офіційний туристичний сайт міста

Поділитися :