Новини

Бібліотеки Вінниці працюють майже у повному обсязі

10 лютого 2023, 13:55

І виконують роль не тільки «книгообмінника», але й культурно-мистецького осередку.

Адже чимало вінничан можуть долучитись до занять у гуртках.

«Під час відвідування гуртків можна вивчати іноземні мови, покращувати свої вміння у роботі з комп’ютером, відвідати різноманітні майстер-класи, спілкуватись та знаходити друзів», – каже заступниця директора з організаційно-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Столяр.

У бібліотеках діє 46 гуртків та клубів за інтересами для дітей та людей поважного віку. Це і екологічна свідомість, гра в шахи, основи колекціонування, шедеври національної і світової літератури, соціально-психологічна підтримка жінок різного віку та інші заходи. Також для внутрішньо-переміщених осіб та пільгових категорій громадян доступна безкоштовна реєстрація у системі.

Наприкінці минулого року була проведена акція "Дерусифікуй свою бібліотеку – допоможи ЗСУ", в результаті якої було зібрано 27,5 тисяч гривень. Їх передали працівникам закладів освіти Вінницької громади, які захищають нас на фронті.

«Ми розуміємо, що маємо тримати свій фронт. Щоб діти та дорослі продовжували читати українську літературу та відвідували різні гуртки» - зазначила Тетяна Столяр.

На сьогодні діє більше двох десятків бібліотек-філії, а також Центральна бібліотека для дітей та юнацтва і Центральна міська бібліотека імені І.В. Бевза, тож кожному буде зручно відвідувати заходи за своїм місцем проживання.

Поділитися :