Новини

Біль окупації: у Вінниці відкрили благодійну виставку

29 грудня 2023, 11:26

В основу експозиції "З кожною моєю згадкою про дім, його стіни стають міцнішими" лягли спогади, образи та історії, які виринали під час мистецьких і арттерапевтичних сесій представників онлайнобʼєднання містян "Ми – Бердянськ".

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на виставці представленні 10 плакатів, які передають біль окупації, чим спонукають до взаємодії людей із різних міст, із різним досвідом.

Експозиція побудована на матеріалах піврічної діяльності спільноти «Ми – Бердянськ», заснованої Ксенією Клейнос та Кирилом Пелівановим – громадськими діячами з Бердянська за підтримки «Європейського фонду за демократію». Дизайн плакатів – Богдана Давидюк. Кураторка – Олена Субач.

"Бердянськ – місто на березі Азовського моря, яке вже майже два роки знаходиться під російською окупацією. Цією виставкою ми демонструємо, що спільно стаємо міцніші й мистецтво допомагає нам виразити наше невгамовне бажання волі та єдності!" – говорить казкарка, арттерапевтка, психологиня, педагогиня та заступниця голови ГО «Скриня ідей та дій» Світлана Омельницька.

За допомогою QR-кодів, що в нижньому куточку плакатів, можна задонатити кошти на допомогу Захисникам, які відстоюють нашу свободу на передовій.

Виставка в холі міської ради діятиме до 8 січня.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :