Новини

Більше 300 вінничан отримали сертифікати міжнародного зразка про щеплення від COVID-19

22 липня 2021, 12:04

Усі вакцини, якими щеплюють на Вінниччині, дійсні для перетину кордону.

Про це під час брифінгу розповіла регіональна координаторка з вакцинації на Вінниччині Тетяна Бондаренко. За її словами, наразі на Вінниччині щепили понад 186 тисяч осіб. Громадяни, які отримали повний курс вакцини, можуть отримати сертифікат міжнародного зразка, що дає право на виїзд закордон.

"Необхідно звернутись до сімейного лікаря із закордонним паспортом, аби він  міг правильно внести особисті дані пацієнта у сертифікат. Він виписує міжнародний сертифікат українською і англійською мовами за тією інформацією, яка є в електронній системі охорони здоров’я. Таких сертифікатів на даний час вже видано сімейними лікарями більше як 300", – зауважила Тетяна Бондаренко.

Фото: www.vin.gov.ua

Нагадаємо, відтепер, під час 5-го етапу загальної вакцинації населення, запис у чергу через сайт чи мобільний додаток "Дія" перестає працювати. Натомість отримати щеплення може кожен охочий житель області віком від 18 років, зареєструвавшись телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Також можна просто прийти з паспортом і здійснити запис на місці (телефони центрів розміщені на сторінці профільного департаменту ОДА). У кожному такому Центрі буде, як мінімум, вибір із двох вакцин. 

"Вакцинація – це єдиний спосіб вберегти наших жителів від важкого перебігу захворювання на коронавірус, від госпіталізації та летальних випадків. Від того, наскільки значним буде прошарок людей, вакцинованих від COVID-19, залежатиме, як ми переживемо наступну хвилю хвороби, що вже розпочалась у багатьох країнах Європи", – наголосила Тетяна Бондаренко.

Поділитися :