Новини

Більше 50 тисяч гривень штрафу: на Вінниччині зафіксували черговий випадок спалювання сухої трави

21 квітня 2021, 09:39

Таке адмінпорушення карається штрафом від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як інформують на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, правопорушення зафіксували під час рейдової перевірки на території Бершадської міської ради (с.Голдашівка Гайсинського району). 

У повідомленні йдеться, що громадянка П. порушила вимоги Закону України "Про рослинний світ" та здійснювала самовільне випалювання ділянки з водно-болотної рослинності.

На порушницю склали протокол за ч.1 статті 77-1 КУпАП (Самовільне випалювання рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

"Державна екологічна інспекція у Вінницькій області просить усіх громадян неухильно дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства, адже за результатами випалювання сухої рослинності можуть настати дуже тяжкі наслідки як в частині порушення "правил пожежної безпеки", так і в частині здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря", - наголошують в повідомленні.

Фото: Фейсбук/Державна екологічна інспекція у Вінницькій області

Поділитися :