Новини

Біля під'їздів двох вінницьких багатоповерхівок встановили пандуси

10 серпня 2023, 13:51

Загалом цього року до департаменту надійшло чотири заявки на встановлення пандусів біля житлових будинків. Усі вони облаштовуються повністю коштом міського бюджету.

Як інформують у міській раді, наразі вже встановлено два пандуси: біля другого під'їзду в будинку по вулиці Стрілецькій, 48, а; а також біля п’ятого під'їзду будинку за адресою Генерала Григоренка, 67.

«Доступність та безбар'єрність - це ті речі, над якими департамент житлового господарства розпочав працювати ще у 2017 році. Торік, через труднощі з фінансуванням на державному рівні, які пов'язані зі зміною фінансування видатків місцевих бюджетів, виконання цих робіт, на жаль, було призупинено», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Наразі безпечні спуски також мають бути встановлені біля будинків за адресами: О. Довженка, 40 та М. Амосова, 9.

Як зазначають в департаменті житлового господарства, ці конструкції мають значно полегшити спуск/підйом як для людей з інвалідністю, так і для батьків з дитячими візочками.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їх під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися з відповідним питанням до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції буде прийматися на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічних та фінансових можливостей.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :