Новини

Благодійні внески у комунальних медзакладах Вінниччини прийматимуть виключно через електронні термінали

30 липня 2021, 12:45

Таке рішення дозволить контролювати прозорість використання коштів закладами охорони здоров’я, що важливо з огляду на реформування медичної галузі.

Відповідне рішення депутати обласної Ради прийняли на сесії сьогодні, 30 липня. Доповнення до проєкту рішення, підтриманого на сесії, ініціював заступник голови постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ярослав Хребтій. За його словами, якраз впровадження платних медичних послуг є додатковим фінансовим ресурсом для закладів охорони здоров’я, аби вони на ринку медичних послуг могли працювати на належному рівні.

"У зв’язку з тим, що це вимагає отримання коштів від пацієнтів і ми не завжди можемо контролювати прозорість використання, виникла ідея доповнити проєкт рішення зобов’язанням отримувати платні послуги  виключно через термінали безготівкової оплати з метою більш прозорого використання коштів і кращого залучення коштів  до закладів охорони здоров’я, розширення їх можливості й розвитку на ринку медичних послуг", – пояснив Ярослав Хребтій.

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :