Новини

Близько 1800 пакунків з товарами першої необхідності зможуть отримати літні вінничани з невеликим пенсійним забезпеченням

27 червня 2023, 16:07

Це олія, борошно, крупи, цукор, консервація, молочна продукція, побутова хімія і навіть лампочка з акумулятором, яка може стати в пригоді при вимкненні електроенергії. 

Як повідомив у своєму ТГ-каналі міський голова Сергій Моргунов, всього до набору входить 19 позицій товарів. Вони сформовані в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

"Усі організаційні питання по цьому напрямку взяв на себе депутат міськради Андрій Піжевський. Він налагодив комунікацію із міжнародним донором – австрійською християнською організацією EDGE, яка по програмі RED зголосилась надати допомогу саме вінничанам", – зазначив очільник громади.

Таку допомогу вінничани зможуть отримати протягом двох місяців. Важливо, що уся зібрана продукція – закуплена у місцевих, вінницьких та українських, виробників, а це, своєю чергою, чиїсь зарплати та сплачені податки. 

Додамо, це вже другий етап проєкту, який розпочався наприкінці березня. Тоді, за підтримки департаменту соцполітики міської ради, силами волонтерів ГО «Артинов», було сформовано та передано вже понад 1500 пакунків загальною вагою близько 20 тонн. 

Фото: ТГ/Сергій Моргунов

Поділитися :