Новини

"Браво, Україно!": вінницький ансамбль танцю "Радість" взяв участь у Міжнародному фестивалі

19 липня 2021, 16:21

Це вже п'ятий виступ вінничан на фестивалі в Туреччині.

Захід проходив з 16 по 19 липня у м. Чанаккале. Виступи дитячих та молодіжних творчих колективів відбувались на набережній просто неба, а також у торговельних центрах міста. Учасники ансамблю "Радість", діти від 10 до 18 років, окрім участі у концертній програмі фестивалю, також побували в музеї легендарної Трої, де змогли доторкнутися до тисячолітньої історії людства.

Як зазначив художній керівник ансамблю танцю "Радість" Віктор Бойко, неймовірні враження, море емоцій, цікаві знайомства залишаться у пам’яті дітей назавжди.

"Це вже була п'ята поїздка до Трої. Взагалі в Туреччині наш колектив вже побував майже 30 разів. Хочу сказати, що фестиваль цікавий тим, що надзвичайно цікавий регіон – Троя. Цікаво було дітям поїхати в першу чергу, тому що більшість дітей вперше побували в Чанаккале і, зокрема, в музеї Трої", –  розповів Віктор Бойко.

У фестивалі взяли участь танцювальні колективи з Боснії та Герцеговини, Північної Македонії, України та колективи з кількох міст Туреччини. За словами Віктора Бойка, особливо запам’ятався колектив з Північної Македонії. Його учасники - незрячі музиканти, які вправно грали на народних інструментах.

"З Північної Македонії приїхав один колектив взагалі дітей сліпих. І вони грали на музичних інструментах оркестром. І це було надзвичайно цікаво. І дітям все-таки зараз інклюзія дуже важлива. І в нашій країні піднімають ці питання", – зауважив Віктор Бойко.

Всі виступи ансамблю "Радість" закінчувалися оваціями та вигуками глядачів "Браво, Україно!" Такі ж гасла лунали на адресу юних учасників вінничан та їхніх наставників і в Албанії, де також цього літа ансамбль побував вперше на запрошення всесвітньої фольклорної організації.

Фото: Фейсбук/Віктор Бойко

Поділитися :