Географічне розташування України унеможливлює споживання свіжих овочів, фруктів і ягід протягом усього року, тому заморожені овочі та фрукти — повноцінна їм альтернатива.
Заморожування, на відміну від інших способів зберігання, мінімально впливає на колір, текстуру й харчові цінності продуктів. Про це повідомляють на фб-сторінці Центру громадського здоров’я України.
Якщо говорити про овочі та фрукти, то під час заморожування частина вітамінів і мікроелементів утрачається, але цей показник становить усього 20—30%, тоді як під час консервування — понад 50%.
Перевага рослинної їжі в тому, що вона корисна в будь-якому вигляді, адже її головна цінність — у наявності харчових волокон, які повністю зберігаються під час заморожування.
Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn
Заморожування — спосіб зберігання довготривалий, але не вічний. Різні харчові продукти мають різні строки зберігання:
Розморожувати продукти потрібно повільно в холодильній камері та слідкувати, щоби тала рідина не забруднила інші продукти.
Якщо їжа потрапила до морозильної камери з будь-якими бактеріями на поверхні, то після відтанення вона, як і раніше, міститиме ті самі шкідливі бактерії. Єдиний надійний спосіб позбутися їх — дотримуватися правил харчової безпеки, зокрема ретельно просмажувати або відварювати харчові продукти.
Читайте також:
Комплексне утеплення 7 закладів освіти: у Вінниці розпочинають масштабний проєкт з термомодернізації садочків та шкіл