Новини

Деклараційна кампанія - 2023: специфіка та відповідальність

12 квітня 2023, 18:16

Як задекларувати доходи громадян в період воєнного стану? Які головні аспекти деклараційної кампанії у поточному році? Хто і в який період має задекларувати свої доходи?

Як задекларувати доходи громадян в період воєнного стану? Які головні аспекти деклараційної кампанії у поточному році? Хто і в який період має задекларувати свої доходи? На ці запитання відповідає начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Ігор Зоря.

«Деклараційну кампанію за минулий, 2022-й рік не скасовано. Вона триває на загальних підставах, а тому усі громадяни, хто отримував доходи окрім основного місця роботи має до 1 травня 2023 року подати декларацію до Державної податкової служби. Також громадяни, які продали рухоме чи нерухоме майно, і через своїх податкових агентів не сплатили податок з цих операцій теж мають декларувати свої доходи. Окрім того, хто користується так званою «податковою знижкою» (наприклад, оплата навчання) має це зробити до 31 грудня 2023 року» - сказав пан Ігор в етері проекту «Рефлекторія».

Детально усю інформацію щодо декларування можна знайти на сайті ГУ ДПС у Вінницькій області.

Поділитися :