Новини

Департамент соцполітики Вінницької міської ради долучився до флешмобу "Жовта стрічка"

21 листопада 2022, 16:39

Громадянський спротив "Жовта стрічка" виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території, зокрема у Бердянську Енергодарі, Луганську, Новій Каховці, Криму та окупованих містах Донеччини.

Як повідомляють на сайті міської ради, щоб підтримати опір на окупованих територіях, департамент соціальної політики міської ради 21 листопада, у День гідності та свободи, долучився до флешмобу "Жовта стрічка".

"Попри постійну загрозу життю, викрадення й тортури активісти продовжували підпільний протест. На вулицях міст з'являлися проукраїнські плакати, а на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій – пов'язана жовта стрічка як символ опору російській окупації", – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Сьогодні, "жовта стрічка" на Херсонщині має щасливий фінал – 11 листопада українська армія звільнила Херсон та всю правобережну Херсонщину. Проте близько 20% території України й досі залишається окупованою. Там продовжують чинити спротив сміливі українці.

Колектив департаменту соцполітики закликає усіх підтримати мужніх людей, які висловлюють непокору окупації та пов’язати сьогодні на одяг чи розмістити у себе на дверях, балконі, паркані, в офісі жовту стрічку на знак того, що вболіваєте за українців на тимчасово окупованих територіях та підтримуєте їхнє прагнення свободи.

Поділитися :