Новини

"Деталі згодом": у Вінниці анонсували розробку власного безпілотника

2 вересня 2023, 21:47

Наразі стартувало голосування за назву для першого вінницького БпЛА.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив керівник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман.

Згідно з дописом, існує три варіанти назви для першого вінницького БпЛА. Це "Зіниця", "EyeVin" та "Щедрик". Проміжні результати голосування дають змогу констатувати, що містянам найбільше подобається останній з варіантів (за нього проголосували 39% опитаних). Трішки менше голосів отримала назва "EyeVin" - 37%. За варіант "Зіниця" проголосувало 24% людей.

Нагадаємо, про потребу великої кількості дронів у ЗСУ говорили з початком повномасштабної війни. «Укроборонпром», і це зазначала влада, провалив завдання.

Влітку минулого року віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров очолив проєкт «Армія дронів», який виявився значно ефективнішим. Через рік з’явились результати. У телеграм-каналі віцепрем'єр повідомив, що передає на фронт понад тисячу одиниць бойової техніки, 25 турелей «Шабля» з дистанційним керуванням українського виробництва і роботизовані наземні платформи «Рись».

Тож будь-які регіональні та міжрегіональні проєкти лише наближатимуть перемогу. 

Фото: ілюстративне

Поділитися :