Новини

Діяльність громадської ради у військових умовах

22 грудня 2022, 15:15

В умовах повномасштабної війни рф проти України Громадська рада продовжує свою активну діяльність.

З ініціативи Громадської ради, враховуючи важливість забезпечення продовольчої безпеки України в умовах війни, на базі Вінницького національного аграрного університету відновлено професійну підготовку сільськогосподарських дорадників.

Перших 18 майбутніх фахівців з дорадчої діяльності в аграрній сфері завершили своє навчання в Центрі інтеграції з виробництвом, підвищення кваліфікації та дорадництва університету, успішно здали кваліфікаційний залік та в листопаді 2022 року отримали відповідні свідоцтва.

«Головне у роботі сьогодні – допомога Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Вінниччини» – сказав в прямому ефірі проекту «Рефлекторія» керівник Громадської ради Пилип Прудиус.

Громадська рада долучилась до обговорення особливостей діяльності Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи під час воєнного стану, а саме – реформ, які запроваджуються з метою більш швидкого та якісного надання послуг

Також Громадська рада спільно з фахівцями медичної та фармацевтичної галузей Вінниччини обговорили питання щодо внесення деяких лікарських засобів до категорії рецепторних.

«Надзвичайно актуальним залишається питання розширення переліку рецептурних лікарських засобів, зокрема внесення до категорії рецепторних препаратів, які викликають швидке звикання. Збереження здоров’я пацієнта залишається основним пріоритетом кожного лікаря і фармацевта, тому ми не можемо стояти осторонь цієї проблеми», – зазначив голова Громадської ради Пилип Прудиус.

З ініціативи голови громадської організації «ЕКОВІНЕНЕРГО» Олександра Слободянюка Громадська рада розпочинає збір коштів для придбання спеціальної косарки для викошування трави на прилеглій до злітної смуги території 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка.

Окрім цього, члени правління Громадської ради підтримали пропозицію стосовно включення до складу робочої групи обласної військової адміністрації з оцінювання корупційних ризиків Олексія Гончара – заступника голови Громадської ради, голову Вінницької обласної організації «Союз юристів України».

Поділитися :