Новини

Для Вінницької міської лікарні №1 закупили офтальмологічне обладнання

29 липня 2021, 10:09

Лікарі вже готові приймати пацієнтів та проводити діагностику на сучасному обладнанні.

Як ідеться на сайті міської ради, для лікарні закупили авторефкератометр, безконтактний тонометр для вимірювання очного тиску, щілинну лампу та набір пробних лінз. 

Авторефкератометр дозволяє за короткий проміжок часу провести аналіз оптичних властивостей органу зору людини для визначення таких патологій як астигматизм, міопія, гіперметропія та провести аналіз кривизни переднього фрагменту роговиці при підборі оптичних лінз для конкретного пацієнта. 

Щілинна лампа – прилад, призначений для детального огляду структури очей. Після проведення дослідження лікар отримує інформацію для постановки діагнозу.

Ще один апарат діагностики – безконтактний тонометр для вимірювання очного тиску. Він виявлятиме глаукому на ранніх стадіях. У ньому вбудований пахіметр для вимірювання товщини роговиці, що є запорукою коректного, правильного вимірювання внутрішньоочного тиску.

"Отримуючи безпрецедентну підтримку Вінницької міської ради, ми маємо ресурс і наразі продовжуємо покращувати матеріально-технічну базу нашого закладу. Ми отримали висококласне технологічне обладнання для кабінету офтальмолога. Тепер зможемо надавати ще більш якісну допомогу пацієнтам на рівні сучасних клінік. На закупівлю цього обладнання витратили понад пів мільйона гривень. У нас потужний кадровий потенціал, і є кому працювати на ньому", – зазначив директор КНП МКЛ №1 Костянтин Ліваковський.  

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :